TY - JOUR ID - 120733 TI - اهمیت کاربرد جلبک های دریایی در تغذیه میگوی پرورشی JO - مجله ترویجی میگو و سخت پوستان JA - SCJ LA - fa SN - 2538-290X AU - فداکار ماسوله, فاطمه AU - جعفری, آیدا AU - هادی پور, امیر AD - گروه تحقیق و توسعه شرکت گیلک دانه نوید، گیلان، رشت Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 3 IS - 2 SP - 11 EP - 14 KW - کلمات کلیدی: خوراک میگو- جلبک دریایی- افزایش رشد DO - N2 -  کاربرد مستقیم پودر جلبک­های دریایی و یا استفاده از عصاره­ی آنها در خوراک آبزیان از جمله میگو به جهت دارا بودن منابع پروتئینی، معدنی و ویتامینی در مطالعات متعدد مورد بررسی قرار گرفته و این در حالی است که ذخایر ماهیان غیرماکول تامین کننده­ی پودر ماهی مورد استفاده در صنعت خوراک آبزیان روز به روز در حال کاهش می­باشد. از جلبک­های غالب در این زمینه می­توان به گونه­های سارگاسوم، انترومورفا، آسوفیلوم، ماکروکیستیس، کریپتونمیا و اولوا اشاره نمود. این جلبک­ها برای تامین اهداف مختلفی همچون جایگزینی منابع پروتئینی و یا در نقش همبند و یا جاذب غذایی مورد استفاده قرار می­گیرند. گنجاندن پودر جلبک­های مختلف به میزان 5% در خوراک میگو موجب بهبود رشد و افزایش کارایی خوراک شده است. استفاده از پودر جلبک نباید از %10 تجاوز نماید زیرا می­تواند در رشد میگو آثار مخرب به جا بگذارد. میزان مطلوب کاربرد جلبک در جیره­ی میگو بسته به نوع جلبک و گونه­ی میگوی مصرف کننده­ی آن متفاوت می­باشد. علاوه بر تاثیر جلبک در رشد میگو می­توان از قابلیت آن برای بهبود کیفیت پلت، افزایش میزان مصرف خوراک و افزایش میزان مقاومت میگوها در برابر بیماری­ها نیز اشاره نمود. به طور کلی استفاده از جلبک­های تازه در جیره مولدین میگو و جلبک­های تخمیر شده برای خوراک لارو میگو می­تواند گزینه­های خوبی را برای تغذیه میگو در مراحل مختلف رشدی ایجاد نماید. UR - https://scj.areeo.ac.ir/article_120733.html L1 - https://scj.areeo.ac.ir/article_120733_c464e74016732b864790199d00f01990.pdf ER -