مروری بر پرورش ارگانیک میگو، شرایط و استانداردها

نوع مقاله: مقاله ترویجی

چکیده

تولید میگوی ارگانیک برای اولین بار در سال 1999 در کشور اکوادور انجام شد. تولید میگوی ارگانیک درحدود 4 درصد کل تولید آبزی پروری ارگانیک می باشد. بازار جهانی میگوی ارگانیک در موقعیت مناسبی قرار دارد و در حال حاضر تقاضا از عرضه پیشی گرفته است. با وجود اینکه قیمت تمام شده محصول تولیدی در شرایط پرورشی ارگانیک افزایش می یابد، قیمت فروش آن نیز به مراتب بالاتر است به طوری که قیمت میگوی ارگانیک در جنوب شرق آسیا حدود دو برابر میگوی معمولی است. مدیریت یک مزرعه ارگانیک شامل 4 مرحله کلی است: انتخاب محل، برنامه تولید، مجوز آبزی پروری، مدیریت عمومی مزرعه. تا کنون دو گونه مونودون و وانامی استانداردهای آبزی پروری ارگانیک را دریافت نموده و در کشورهای مختلف تولید می شوند. یکی از روشهای تولید میگوی ارگانیک روش صنعتی و در مقیاس بزرگ است. در حال حاضر بزرگترین شرکت تولید کننده میگوی ارگانیک در دنیا شرکت OMARSA در کشور اکوادور است که دارای مساحتی بالغ بر 900 هکتار می باشد. روش دوم تکیه بر روشهای سنتی و حتی باستانی این مناطق دارد و تولید میگو در جنگلهای حرا را در بر می گیرد. این روش از تولید میگوی ارگانیک بر اساس استانداردهای شرکت های بزرگ بین المللی گواهی دهنده انجام می شود و به عنوان مشاغل خانوادگی بین مردم آن مناطق انجام می گیرد. با توجه به پیشتاز بودن پرورش دهندگان میگو در کشور ما و همچنین وجود خوریات و جنگل های حرا در ایران، امکان تولید میگوی ارگانیک به هر دو روش وجود دارد. در صورت مشارکت پرورش دهندگان یکی از سایتهای کشور، ضمن افزایش درآمد مزرعه ، کاهش برخی از هزینه های تولید ارگانیک وکاهش بیماری لکه سفید و عارضه سرقرمزی نیز مشاهده خواهد شد.

کلیدواژه‌ها